Vinter/vårmeny 2015
Skriv ut eller titta på menyer (pdf)

Print or wath menues - english version (pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A'la Carte

VÅR MENY PÅ STEFAN PÅ STATT SAMT "BAKFICKAN"
VINTER/VÅRMENY 2015
Ring och boka bord på telefon: 0570-587 56

 



• Vänerlöjrom på råraka serveras med smetana och rödlök 169kr                  
Vinförslag: Chablis    480/125



• Lammrostbiff, tillagad på låg temperatur toppas med ruccolapesto och rotsakschips 129kr
Vinförslag: Allesverloren Tinta Barocca      440/110


• Krämig soppa på gröna ärtor toppas med rostat sidfläsk och chèvre                         125kr
Vinförslag:  7 Deadly Zins     425/105




 

 



  • Ceasarsallad serveras med grillad gårdskyckling från hallandskusten samt bacon           159kr
    och Statt´s berömda dressing                                                                                      
    Vinförslag: Chablis    480/125

 

  • Statt´s räksmörgås serveras med 200g handskalade räkormarinerade queen oliver 185kr
    samt vitlöksdressing, citron, dill och majonnäs
    Vinförslag: Reichrat von buhl riesling    455/115

  • Hamburgare på amerikansk högrev med hemmaslagen dijonmajjo                            169kr
    picklad fänkål och Pepper Jack-ost. Serveras med Idaho-potatis

    Vinförslag: Allesverloren Tinta Barocca     440/110

 

  • Stefan på satt´s egen ”Pulled pork-burgare” serveras med coleslaw och Idaho-potatis   179kr 
    Vinförslag: Le village du sud syrah     325/85

 

  • Amerikanskt högrev tillagad på låg temperatur och avslutas på grillen.                        199kr
    Serveras med tryffelpotatispuré och fransk rödvinssky samt glacerad lök

    Vinförslag: 7 deadly zins 425/105

 

  • Halstrad hälleflundra på bädd av honung- och citronkaramelliserad persiljerot               289kr
    smaksatt med sardell- och dragonsmör serveras med krämig potatispuré

    Vinförslag: Reichrat von buhl riesling     455/115

 

  • Gårdskyckling från hallandskusten serveras med sparrisrisottosaltrostad                    195kr
    ostronskivling och örter samt syrad rödvinsås
    Vinförslag: Müller-grossmann grüner veltliner       425/105

 

  • Lammytterfilé från John Stone bakas med kappan på.                                        279kr
    Serveras på en rostad morotspuré smaksatt med chili & ingefära samt terrin på potatis och örter            Vinförslag: Poderi del bello ovile     460/115

 

  • Kalvfilé Oscar på Statt’s vis serveras med tryffelsås, vit sparrisbearnaise                 299kr
    och kräftstjärtar samt krämig potatisgratäng med manchegoost
    Vinförslag: 7 Deadly Zins       425/105

 

  • Grillad svensk hängmörad oxfilé serveras med sotad purjolök och ugnsrostade          295kr
    kvisttomater samt fransk tryffelsås och krämig potatisgratäng med manchegoost
    Vinförslag: 7 Deadly Zins       425/105

 

VEGETARISKT

  • ”Pulled” ostronskivling-burgare med coleslaw & Idaho-potatis 159kr
    Vinförslag: Le village du sud sauvignon blanc 325/85
  • Zucchini- och getostbiff serveras med ugnsrostade kvisttomaterdijonmajjo 189kr
    samt med terrin på potatis & örter
    Vinförslag: Barbera D´asti le orme 430/105

 



  • Ljummen choklad- och pecanötsbrownie serveras med krämig vaniljglass och färska bär  95kr

 

  • Rabarber ”Pavlova” med vit choklad och färska bär 95kr

 

  • Ekologisk cremé brulé med ett knäckigt täcke av socker serveras med färska bär  98kr

    Vinförslag för dessert: Nivole Moscato D´asti 8cl 55kr
Konferans

Konferens

Boka konferans för ditt företag här.

Boende

Boende

Bo på ett av Arvikas i särklass lyxigaste hotell.

SPA

Oscar statt SPA

Koppla av på våran SPA avdelning med olika behandlingar.