Vårmeny 2016
• Skriv ut eller titta på menyer (pdf)

• Print or watch menues - english version (pdf)

 

 

 

 


-Halstrad carpaccio på svensk oxfilé..

 

- Grillad lammentrecoté


- Krämig blomkålssoppa

- smörstekt torskrygg



- Ristat bröst av pärlhöna serveras med krämig sparrisrisotto

- Ekologisk mörk chokladkräm serveras med citronmarinerade bär och krossad mandelkaramell


 

 

A'la Carte

VÅR MENY PÅ STEFAN PÅ STATT SAMT "BAKFICKAN"
VÅRMENY 2016
Ring och boka bord på telefon: 0570-587 56

 



Krämig blomkålssoppa serveras meddillsmörbakad havskräfta                                        125kr
Vinförslag: Chablis Domaine des Malandes    500/125

Halstrad carpaccio på svensk oxfilé serveras med rostade betor,                                    129kr
pinjenötter och krämig chevrékräm

Vinförslag: Casillero del Diablo     395/100

Skaldjurssallad med handskalade räkor och kräftstjärtar toppas med                               119kr

vitlök och gräslökskräm, saltrostade solrosfrön & krutonger
Vinförslag: Reichrat von Bühl      465/115




 

 



  • Ceasarsalladerveras med grillad kyckling, bacon, parmesan,  169kr
    krutonger & Statt´s berömda dressing
    Vinörslag: Chablis Domaine des Malandes     500/125

 

  • Lågtempererat högrevshjärta som avslutas på grillen.                                                 219kr
    Serveras med krämig tryffelpotatispuré samt glaserad lök- och rödvinssås
    Vinförslag: 7 deadly Zins      425/105

  • Hamburgare på amerikansk högrev med hemslagen chipotlemajonnäs,                          199kr
    PepperJack­ost, bacon och saltgurka. Serveras med pommes stripes

    Vinförslag: 7 deadly Zins      425/105

 

  • Statt’s räksmörgås med 200g handskalade räkor, citron, ägg & hemslagen majonnäs 189kr
    Vinförslag: Reichrat von Bühl      465/115

 

  • Ugnsrostade spareribs ”bbqstyle” serveras med pommes & coleslaw                             189kr
    Vinförslag: Baron de ley      425/115

 

  • Linguinipasta med krabba, chili och rostad tomatsås.                                                  199kr
    Toppas med parmesan och ruccola.
    
    Vinförslag: Chablis Domaine des Malandes     500/125

 

  • Ristat bröst av pärlhöna serveras med krämig sparrisrisotto,                                        239kr
    syltad steklök samt mörk fransk rödvinssås
    Vinförslag: Baron de ley      425/115

 

  • Kalvfilé Oscar på Statt’s vis. Serveras med mörk fransk tryffelsås, vit sparris,                 299kr
    bearnaisesås och kräftstjärtar samt potatisterrin smaksatt med örter, 
    rostad vitlök och parmesanost       
    Vinförslag: 7 deadly Zins      425/105

 

  • Grillad lammentrecote serveras med potatisterrin smaksatt med örter,                          269kr
    rostad vitlök och parmesanost. Grönsakskompott samt mörk fransk rödvinssås
    Vinförslag: 7 deadly Zins      425/105

 

  • Grillad svensk oxfilé från Dalsjöfors serveras med chorizo,                                          309kr
    mandelrostad morot och citrontimjansås.Serveras med krämig potatisgratäng
    Vinförslag: Baron de Ley      425/125

 

  • Smörstekt torskrygg serveras med mjuk pernodsås samt rostad fänkål                         289kr
    och krämig potatispuré 
    Vinförslag: Chablis Domaine des Malandes      500/125

 

 

VEGETARISKT

  • Zucchinibiffar bakade med chevréost serveras med potatisterrin smaksatt med örter, 219kr
    rostad vitlök och grönsakskompott
    Vinförslag: Villa Righetti      515/125

 



  • Ljummen pecannötspaj serveras med krämig ekologisk vaniljglass 109kr

 

  • Créme Catalana med knäckigt täcke av socker. Serveras med färska bär                               99kr

  • Ekologisk mörk chokladkräm serveras med citronmarinerade bär och krossad mandelkaramell      99kr

    Vinförslag för dessert: Saracco Moscato d´asti 8cl 55kr
Konferans

Konferens

Boka konferans för ditt företag här.

Boende

Boende

Bo på ett av Arvikas i särklass lyxigaste hotell.

SPA

Oscar statt SPA

Koppla av på våran SPA avdelning med olika behandlingar.